Figyelem! Változások a feltételekben!

„Év fiatal kutyája”

A nevezés feltétele a klubkiállításon vagy a spec. CAC-on elért, min. kitűnő eredmény, valamint az eredmények között min. 2 HPJ cím.

„Év növendék kutyája”

a nevezés feltétele a klubkiállításon vagy a spec. CAC-on elért, min. kitűnő eredmény, valamint az eredmények között min. 2 CAC cím.

„Év kutyája”

a nevezés feltétele a klubkiállításon vagy a spec. CAC-on elért, min. kitűnő eredmény, és a Karakán Klub által szervezett/jóváhagyott tenyészszemle bírálati lap - min. tenyészthető minősítéssel -, valamint az eredmények között min. 2 CAC cím. Külföldi klubtagjaink esetében, a kutyának meg kell felelnie az adott ország tenyésztési követelményeinek. Az igazolást mellékelni kell a beadott pályázathoz!

"Év veterán kutyája”

a nevezés feltétele a klubkiállításon vagy a spec. CAC-on elért, min. kitűnő eredmény, valamint az eredmények között min. 2 CAC cím. Tenyészszemle eredmény nem szükséges.

„Év tenyésztője” pályázat feltételei

 1. A pályázaton részt venni csak saját tenyésztésű - saját vagy idegen tulajdonban lévő - kutyákkal lehet. A nevezésnél minimum 5, maximum 10 kutya eredményeit lehet figyelembe venni.
 2. Nevezni csak olyan kutyával lehet, mely a klubkiállításon vagy főtenyészszemlén az adott évben részt vett, és ott minimum kitűnő (bébi és kölyök osztályban minimum ígéretes), illetve tenyészthető minősítést ért el.

A pályázatok általános feltételei

 1. Benyújtandó:

  - minimum 3 kiállítás és a klubkiállítás és/vagy a spec. CAC (összesen min. 4),
  - maximum 4 CACIB, 4 CAC és a klubkiállítás és/vagy a spec. CAC (összesen max. 10) eredménye.

 2. CAC kiállítás eredmény helyett CACIB-on elért eredmény is küldhető, mely a CAC ponttáblázat szerint értékelendő.
 3. Valamennyi kiállítási eredményt csak akkor tudjuk figyelembe venni, ha az legalább kitűnő minősítésű, kivéve a klubkiállítás eredményét bébi illetve kölyök osztályban, itt legalább ígéretes minősítést kell elérnie a kutyának.
 4. Minimum ponthatárok: "Év fiatal kutyája" 100 pont, "Év növendék kutyája és Év kutyája" 300 pont, "Év tenyésztője" 1000 pont
 5. A kitöltött pályázati nevezési lap mellé, a bírálati lapokat és eredménykártyákat fénymásolatban kérjük, a törzskönyv mindkét oldalának másolatával.
 6. Nevezni csak saját tulajdonban lévő kutyával lehet.
 7. Mellékelni lehet 15 (pireneusi hegyikutyánál 18) hónapos kortól a DP eredményt. Az elfogadott szűréseket a Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesület tagjai végezhetik és a Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesület bírálja el. A szűrési eredményeket minden évben elfogadjuk (nem csak a szűrés évében!).
 8. Minden fajtánál a legmagasabb pontszámot elérő, azaz abszolút győztes kan és szuka, 100%-os díjkedvezményt kap valamely, a következő évben megrendezett Karakán rendezvény árából. Az „Év tenyésztője” pályázat nyertesei 1-1 kutyát 100%-os díjkedvezménnyel nevezhetnek a következő évi Karakán Klubkiállításon és Karakán Speciál Kiállításon!

„Év munkakutyája” pályázat feltételei

A nevezés feltétele a klubkiállításon vagy a spec. CAC-on való részvétel, az elért eredménytől függetlenül. Nevezni csak saját tulajdonban lévő kutyával lehet. A kitöltött pályázati nevezési lap mellé, a bírálati lapot és eredménykártyát, valamint a munkaeredmény igazolását fénymásolatban kérjük, a törzskönyv mindkét oldalának másolatával. Mellékelni lehet a 15 (pireneusi hegyikutyánál 18) hónapos koron túli DP eredményt. Az elfogadott szűréseket a Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesület tagjai végezhetik és a Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesület bírálja el. A szűrési eredményeket minden évben elfogadjuk (nem csak a szűrés évében!).

Nevezni csak a munkaeredmény megszerzésének évében lehet!

FONTOS!

 1. Pályázatok beadási határideje adott pályázati év december 20-a!
 2. A pályázat benyújtható elektronikus úton: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., vagy elküldhető postán a Klub címére: Karakán Klub 2134. Sződ Grassalkovich út 24.
 3. Valamennyi pályázaton csak egyesületi tagjaink vehetnek részt!
 4. Csak a minden tekintetben hiánytalan és határidőig feladott pályázatokat tudjuk érdemben figyelembe venni!
 5. Mind az „Év kutyája”, mind az „Év tenyésztője” pályázatnál klubkiállításon, a Karakán Egyesület által szervezett kiállítást értjük!
 6. A klubkiállítás és a spec. CAC kiállítás eredményét a nevezési osztálytól függetlenül elfogadjuk, de pont csak a kiállítási és a pályázati nevezési osztály egyezése esetén adható.
 7. A minimum és maximum kiállítási eredmény alatt, az adott pályázati osztályban elért eredmények értendőek, azokat csak a kiállítási és a pályázati nevezési osztály egyezése esetén tudjuk elfogadni!
 8. Külföldi fajta-szervezet által rendezett klubkiállítás eredményét is a klubkiállításra vonatkozó ponttáblázat alapján számoljuk.
 9. Egy kutya három pályázaton is nevezhető, ha megfelel a kiírás feltételeinek!
 10. Minden osztályban az első három helyezettet díjazzuk!
 11. A pályázatok értékelése és a díjak átadása a Klubvacsorán történik!
 12. A pályázatokhoz az űrlap letöltető itt: http://karakan.hu/index.php/urlapok?download=10