Csak kidolgozott, azaz összesítő pályázati lappal együtt leadott pályázatokat fogadunk el!

 

„Év fiatal kutyája”:

a nevezés feltétele a klubkiállításon vagy a spec. CAC-on elért, min. kitűnő eredmény, valamint az eredmények között min. 2 HPJ cím.

„Év növendék kutyája”:

a nevezés feltétele a klubkiállításon vagy a spec. CAC-on elért, min. kitűnő eredmény, valamint az eredmények között min. 2 CAC cím.

„Év kutyája”:

a nevezés feltétele a klubkiállításon vagy a spec. CAC-on elért, min. kitűnő eredmény, és a Karakán Klub által szervezett/jóváhagyott tenyészszemle bírálati lap - min. tenyészthető minősítéssel -, valamint az eredmények között min. 2 CAC cím.

"Év veterán kutyája”:

a nevezés feltétele a klubkiállításon vagy a spec. CAC-on elért, min. kitűnő eredmény, valamint az eredmények között min. 2 CAC cím. Tenyészszemle eredmény nem szükséges.

„Év tenyésztője” pályázat feltételei

 • A pályázaton részt venni csak saját tenyésztésű - saját vagy idegen tulajdonban lévő - kutyákkal lehet. A nevezésnél minimum 5, maximum 10 kutya eredményeit lehet figyelembe venni.
 • Nevezni csak olyan kutyával lehet, mely a klubkiállításon vagy főtenyészszemlén az adott évben részt vett, és ott minimum kitűnő (bébi és kölyök osztályban minimum ígéretes), illetve tenyészthető minősítést ért el.

A pályázatok általános feltételei:

 1. Benyújtandó:

  - minimum 3 kiállítás és a klubkiállítás és/vagy a spec. CAC (összesen min. 4),

  - maximum 4 CACIB, 4 CAC és a klubkiállítás és/vagy a spec. CAC (összesen max. 10) eredménye.

 2. CAC kiállítás eredmény helyett CACIB-on elért eredmény is küldhető, mely a CAC ponttáblázat szerint értékelendő.
 3. Valamennyi kiállítási eredményt csak akkor tudjuk figyelembe venni, ha az legalább kitűnő minősítésű, kivéve a klubkiállítás eredményét bébi illetve kölyök osztályban, itt legalább ígéretes minősítést kell elérnie a kutyának.
 4. A kitöltött pályázati nevezési lap mellé, a bírálati lapokat és eredménykártyákat fénymásolatban kérjük, a törzskönyv mindkét oldalának másolatával.
 5. Nevezni csak saját tulajdonban lévő kutyával lehet.
 6. Mellékelni lehet a két éves koron túli DP eredményt.

„Év munkakutyája” pályázat feltételei

A nevezés feltétele a klubkiállításon vagy a spec. CAC-on való részvétel, az elért eredménytől függetlenül. Nevezni csak saját tulajdonban lévő kutyával lehet. A kitöltött pályázati nevezési lap mellé, a bírálati lapot és eredménykártyát, valamint a munkaeredmény igazolását fénymásolatban kérjük, a törzskönyv mindkét oldalának másolatával. Mellékelni lehet a két éves koron túli DP eredményt.

Nevezni csak a munkaeredmény megszerzésének évében lehet!

FONTOS!

 1. Pályázatok beadási határideje adott pályázati év december 20-a
 2. Valamennyi pályázaton csak egyesületi tagjaink vehetnek részt!
 3. Csak a minden tekintetben hiánytalan és határidőig feladott pályázatokat tudjuk érdemben figyelembe venni!
 4. Mind az „Év kutyája”, mind az „Év tenyésztője” pályázatnál klubkiállításon, a Karakán Egyesület által szervezett kiállítást értjük!
 5. A klubkiállítás és a spec. CAC kiállítás eredményét a nevezési osztálytól függetlenül elfogadjuk, pont csak a kiállítási és a pályázati nevezési osztály egyezése esetén adható.
 6. Csak a 2 éves koron túli DP eredmény fogadható el.
 7. Külföldi fajta-szervezet által rendezett klubkiállítás eredményét is a klubkiállításra vonatkozó ponttáblázat alapján számoljuk.
 8. Egy kutya két pályázaton is nevezhető, ha mindkét kiírás feltételeinek megfelel!
 9. Minden osztályban az első három helyezettet díjazzuk!

A pályázatok értékelése és a díjak átadása a Klubvacsorán történik!

A pályázatokhoz az űrlap letöltető itt:

 http://karakan.hu/index.php/urlapok?download=10